Dedikált IP cím

Dedikált IP cím

  • user warning: Got error 28 from storage engine query: SELECT t.* FROM term_node r INNER JOIN term_data t ON r.tid = t.tid INNER JOIN vocabulary v ON t.vid = v.vid WHERE r.vid = 18 ORDER BY v.weight, t.weight, t.name in /home/www/tcsaba/weboldaltarhely.com/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 632.
  • user warning: Got error 28 from storage engine query: SELECT v.vid, v.*, n.type FROM vocabulary v LEFT JOIN vocabulary_node_types n ON v.vid = n.vid WHERE n.type = 'story' ORDER BY v.weight, v.name in /home/www/tcsaba/weboldaltarhely.com/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 471.

A megosztott tárhely szolgáltatás a leggyakrabban használt a hoszting típusok közül. Ennek egyértelmű magyarázata a kedvező ár. Kevés kezdő vállalkozás engedheti meg magának azt, hogy dedikált szervert béreljen, ám a legtöbb esetben erre szükség sincs.
Mielőtt meghozná azt a döntést, hogy megosztott tárhelyen fogja üzemeltetni honlapját, jó, ha tisztában van néhány dologgal, ami veszélyeztetheti azt:

– Mivel a tárhely megosztott, egy IP címen fog osztozni azokkal a weboldalakkal, amelyek ugyanazon a szerveren vannak, mint az öné. Ha ezek közül valamelyik weboldalt törlik valamelyik keresőmotor indexéből (pl. szpemelés miatt), lehetséges, hogy emiatt az ön honlapjára is rossz fény vetődik. Ez nem tény, de lehetséges.
A legtöbb kereső motor domain név szerint különbözteti meg a honlapokat, és nem IP szerint. Ráadásul, szinte mindegyik tárhely szolgáltatónál található olyan megosztott tárhely csomag is, amely tartalmaz dedikált IP címet.

– Egy másik veszélyes dolog az, hogy ha más weboldalak hibájából lesz túlterhelt a szerver, az, az ön honlapját is lelassítja. Ennek elkerülése érdekében, olyan szolgáltatót kell választani, amelyik ténylegesen garantálja a 99,9 % működést.

– Balesetek mindig történhetnek, bármelyik szolgáltatót is válassza. Rendszer meghibásodás miatt, vagy emberi figyelmetlenségből fakadóan értékes adatokat veszíthet el. Ajánlott tehát, hogy rendszeresen hozzon létre biztonsági másolatokat, amelyeket egy másik szerveren, vagy személyi számítógépén tároljon.