Tárhely útmutatók

Tárhely útmutatók

Mi az a tárhely szolgáltatás?

 A webtárhely szolgáltatás (angolul web hosting) egy olyan internetes szolgáltatás, amely a honlapok működéséhez szükséges webszervert biztosítja.
Kisebb forgalmú weboldalak esetén, a költséghatékony működés érdekében, egy webszerver erőforrásait több felhasználó között osztják el. A felhasználók állományai külön mappákba vannak tárolva, és nincs hozzáférésük egymás adataihoz. A mappák nyilvános tartalma az egyedi domain neveken keresztül érhetőek el.

 • Tovább

Útmutató külföldi tárhely szolgáltatókhoz

 Sokan csak azért nem használnak külföldi tárhely szolgáltatásokat, mivel:

 • nem ismerik a szolgáltató által használt nyelvet
 • nem tudják, hogyan fizethetnek
 • nem tudják, hogy ebben az esetben hogyan használhatnak .hu kiterjesztésű domén nevet

Ha ön is ezek közzé tartozik, akkor ez most önnek szól:

 • Tovább

Lassú a weboldal, jobb tárhely szolgáltató kell?

 Mindannyian örülünk annak, ha megnövekszik honlapunk forgalma. A sok munkának, cikkírásnak, linképítésnek itt van az eredménye, özönlenek a látogatók.Ám a nagy forgalomnak is megvan a maga hátulütője: lelassul a weboldal, vagy akár le is állhat.

 • Tovább

Script telepítés Fantastico segítségével

A Fantastico, a cPanel nevű, weboldal adminisztrációs eszköz egy fantasztikus kiegészítője, mely segítségével, könnyedén, pár kattintással telepíthetjük kedvenc nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerünket a webtárhelyen.

A telepítés nagyon egyszerűvé válik így, mindössze a következő lépéseket kell végrehajtani:

 • Tovább

Ha más szolgáltatónál foglaltuk a domain nevet, mint akinél a tárhelyet béreljük.

 Nagyon gyakran előforduló jelenség az , hogy más szolgáltatónál béreljük a webtárhelyet, és másnál foglaltuk le a domain nevet. A kapcsolatot a kettő között, úgy lehet létrehozni, hogy a tárhely szolgáltató által megadott szerver címeket (nameserver) megadjuk a domain beállításoknál.

 • Tovább

Mit tud egy dinamikus tárhely?

Első ránézésre egy dinamikus weboldalt az különböztet meg egy statikustól, hogy az azon található tartalom változhat, míg egy az utóbbi esetében mindig ugyanaz marad.Igazából a leglényegesebb különbség az, hogy egy statikus weblap egyszerű HTML állományokból épül fel, míg egy dinamikus weblap háta mögött olyan programok futnak, amelyek kiszolgálják a felhasználókat.

 • Tovább

Adatbázis biztonsági mentés phpMyAdmin segítségével.

Ha biztonságban szeretné tudni a honlapján található összes információt, nem árt az állományokról és az adatbázisokról rendszeres biztonsági másolatokat készítenie. Az állományokról másolatot készíthet ftp kapcsolaton keresztül, vagy egy web alapú állománykezelő segítségével.

 • Tovább

Dedikált IP cím

A megosztott tárhely szolgáltatás a leggyakrabban használt a hoszting típusok közül. Ennek egyértelmű magyarázata a kedvező ár. Kevés kezdő vállalkozás engedheti meg magának azt, hogy dedikált szervert béreljen, ám a legtöbb esetben erre szükség sincs.

 • Tovább

Tartalom átvétel