Útmutató külföldi tárhely szolgáltatókhoz

  • Tárhely útmutatók

 Sokan csak azért nem használnak külföldi tárhely szolgáltatásokat, mivel:

  • nem ismerik a szolgáltató által használt nyelvet
  • nem tudják, hogyan fizethetnek
  • nem tudják, hogy ebben az esetben hogyan használhatnak .hu kiterjesztésű domén nevet

Ha ön is ezek közzé tartozik, akkor ez most önnek szól:

– A Google fordító programjának segítségével, most bárki az anyanyelvén olvashatja, a világ szinte bármelyik nyelvén megírt honlapját! Nincs más dolga, mint letölteni a Google Chrome nevű böngészőjét, és ha egy idegen nyelvű oldalra talál, a felbukkanó sávban a fordítás gombra kattintani.

A beállításoknál meg lehet adni, hogy milyen nyelvre szeretnénk a fordítást, és hogy milyen nyelvű oldalaknál nem szeretnénk használni a programot.

– Magyarországon is, már szinte bármelyik banknál igényelhetünk internetes vásárlásra is alkalmas bankkártyát, amelyet a nagyobb külföldi szolgáltatók természetesen elfogadnak. Ilyen kártya a VISA, a MasterCard és az American Express. A „direct deposit” fizetési módszert választva, a kártyán szereplő névre, az elején és hátulján szereplő számra, valamint a lejárási dátumra van csak szükség. Ezeket az adatokat kell megadni online vásárlás esetén.

Amennyiben ezt a módszert nem tartja biztonságosnak, igénybe veheti valamelyik internetes pénzutaló szolgáltatást, mint például a PayPal. A PayPal lényegében nem más, mint egy internetes bankszámla, ami nagymértékben megkönnyíti és biztonságossá teszi az online fizetést. Miután létrehoz egy felhasználó fiókot, bankkártyájáról utalhat arra pénzt. Ezután online vásárlás esetén, ha a PayPal rendszerét használja, nem kell megadnia a bankkártyájának az adatait, így azzal nem élhetnek vissza.

– Igaz, hogy egyes külföldi tárhely szolgáltatók csak általános domén neveket regisztrálnak (.com, .net, .org ,stb), viszont engedélyezik a más, akár magyarországi cégeknél bejegyzett domén nevek használatát is. A kettő között a kapcsolatot, a szerver nevek beállításával lehet létrehozni. Lásd: Nameserver beállítások
Mi több, megtörténhet, hogy egy idő után más szolgáltatóhoz szeretnénk majd költöztetni honlapunkat. Ez a procedúra sokkal könnyebbé válik, ha a domént egy független regisztrátornál foglaltuk le.