Domain

Mik azok a domain nevek?

Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, úgynevezett IP-címe van. A kommunikáció vagy adatátvitel e címek között zajlik.A domain nevek, olyan címkék melyeket a nehezen megjegyezhető IP-címek helyett használhatunk, weboldalak esetén.

  • Tovább

Hogyan válasszuk ki a domain nevet (tartomány nevet)?

 Az emberek általában a domain neveket (tartomány neveket), a weboldalak nevével azonosítják. Ezért, fontos, hogy ugyan az legyen mind a kettő.
A domain névben az a legfontosabb, hogy egyedi legyen, és könnyen megjegyezhető. A hosszú, bonyolult, esetleg sok kötőjelt és alulvonást tartalmazó neveket senki sem fogja megjegyezni. Ha pedig nagyon hasonlít egy másik honlap címére, az emberek könnyen összetéveszthetik azzal.

  • Tovább

Hogyan válasszunk domain név szolgáltatót?

 Ahhoz, hogy egy doamin nevet lefoglaljunk magunknak egy bizonyos időre, egy arra akkreditált szolgáltatóhoz kell forduljunk.
Ez a szolgáltató lehet ugyanaz, amelyik a tárhelyet is biztosítja, vagy lehet más cég is. Az utóbbi esetben, könnyebb dolgunk lesz, amennyiben tárhelyet szeretnénk majd váltani, mivel csak a szerver neveket fog kelleni módosítanunk, és nem kell a domain nevet más céghez íratni.

  • Tovább

Tartalom átvétel