Hogyan válasszunk domain név szolgáltatót?

Hogyan válasszunk domain név szolgáltatót?

  • Domain

 Ahhoz, hogy egy doamin nevet lefoglaljunk magunknak egy bizonyos időre, egy arra akkreditált szolgáltatóhoz kell forduljunk.
Ez a szolgáltató lehet ugyanaz, amelyik a tárhelyet is biztosítja, vagy lehet más cég is. Az utóbbi esetben, könnyebb dolgunk lesz, amennyiben tárhelyet szeretnénk majd váltani, mivel csak a szerver neveket fog kelleni módosítanunk, és nem kell a domain nevet más céghez íratni.

Az első viszont egyszerűbb, mivel csak egy szolgáltatónál kell regisztráljunk, és nem kell a szerver nevek beállításával bajlódni.
Amire érdemes figyelni az, hogy melyik cégnél foglaljuk le a domaint. Lehetnek árbeli eltérések is, ám ezek a legtöbb esetben nem annyira jelentősek.(ha csak nem fogunk ki egy csalót, aki extra sokat akar nyerni rajtunk – ennek elkerülése érdekében érdemes több cég árajánlatát is megvizsgálni)
Fontos azonban, hogy egy komoly, megbízható cég legyen, amelyik nem fogja lehúzni az elkövetkező pár évben a redőnyt.
Egy külföldi szolgáltatónál épp úgy regisztrálhatunk, mint egy hazainál.
A világhíres szolgáltatóknál gyorsabb az ügyintézés (pl. a Godeddy-nél azonnal megkapjuk a domain nevet), ám a legtöbb esetben nincs lehetőség nemzeti (pl. .hu kiterjesztésű) nevek regisztrációjára.