Lassú a weboldal, jobb tárhely szolgáltató kell?

Mindannyian örülünk annak, ha megnövekszik honlapunk forgalma. A sok munkának, cikkírásnak, linképítésnek itt van az eredménye, özönlenek a látogatók.Ám a nagy forgalomnak is megvan a maga hátulütője: lelassul a weboldal, vagy akár le is állhat.

A tárhely nem tud eleget tenni az összes látogató kérésének. Egyes látogatók a „szerver túlterhelt” üzenettel találkoznak, mások megunják várni a töltődést és tovább állnak. Ez így nem maradhat, senki sem akarja, hogy munkájának gyümölcse kárba vesszen, sürgősen tenni kell valamit.

Az első dolog amit tehetünk az, hogy kiiktatjuk a felesleges modulokat, szkripteket, amelyekre nincs sok szükség, így nyerhetünk egy kis gyorsaságot. Ha ez sem működik nincs más választás mint, egy jobb tárhely csomag megvásárlása, vagy egy másik tárhely szolgáltató választása. Egyes szolgáltatók többet ígérnek ugyanazért a pénzért, miért vásárolna hát meg egy drágább csomagot?

Egy honlap más tárhelyre való költöztetésétől sokan félnek, annak ellenére hogy az egy viszonylag könnyű feladat. Annak érdekében, hogy ne történhessen semmilyen baleset, mentsük el a tárhelyen található összes adatot saját számítógépünkre is!
A következő képen zajlik egy weboldal elköltöztetése:
1. A tárhelyen található összes állomány (ftp csatlakozással) és az adatbázis (phpmyadmin segítségével) letöltése.
2. Az összes állomány és az adatbázis feltöltése az új tárhelyre.
3. Azt az állományt, ahol az adatbázis adatai találhatóak módosítani kell, a jelenlegi adatbázis elérhetőségének adatait kell megadni.
4. A domain regisztrátornál meg kell adni az új szerver neveket (NAMESERVER).