Tárhely választás

Tárhely választás

Dedikált szerver

 A dedikált szerver bérlés, a webtárhely szolgáltatásnak az a formája, amikor a kliens a szervert nem osztja meg másokkal. Ez a szolgáltatás sokkal rugalmassabb, a kliensnek teljes kezelési joga van a szerver felett, belértve az operációs rendszer választását, és a hardver konfigurációkat is.Egyes esetekben, például több nagyforgalmú weboldal üzemeltetése esetén, a dedikált szerver bérlése költséghatákonynak bizonyulhat, a több megosztott tárhely csomag vásárlásával szemben.

 • Tovább

Viszonteladói tárhely (reseller web hosting)

 A viszonteladói tárhely, a tárhely szolgáltatásnak az a formája, amikor egy felhasználó bérbe adhatja a rendelkezésére álló lemezterületet és sávszélességet, ezáltal ő is tárhely szolgáltatóvá vállva. A viszonteladó kifizeti a csomag árát, aztán megpróbálja azt kisseb egységekre lebontva eladni a lehetséges profit érdekében.

 • Tovább

Virtuális privát szerver (VPS)

Egy VPS nem más mint egy virtuális számitógép, amely webszerverként üzemel. Valólyában ez egy olyan szoftver, amely habár egy fizikai számitógépen fut más felhasználók virtuális szerverével, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik mint egy különálló fizikai szerver, amely a felhasználója szükségletei szerint lett kialakitva és beállitva.

 • Tovább

Felhő alapú tárhely

 A számítási felhő (angolul „cloud computing”) az informatika egyik legújabb vivmánya. Tulajdonképpen azt jelenti, hogy olyan állományokkal és programokkal dolgozunk, melyek fizikailag nem a saját gépünkön, hanem az interneten, egy ismeretlen helyen vannak, valahol a „felhőben” (mivel az ábrákon a hálózat ismeretlen részét felhővel szokás illusztrálni).Az adatok internetes szerveren való tárolásának egyik legnagyobb előnye az, hogy bárhonnan könnyen elérhetőek, nem vesznek el, ha a saját számítógépünk tönkremegy.

 • Tovább

A megosztott tárhely szolgáltatás

A megosztott tárhely egy olyan hoszting megoldás mely lehetővé teszi hogy több website osztozzon egy szerveren, a költséghatékony működés érdekében. Mindegyik website rendelkezik egy saját particóval, esetleg mappával, a felhasználók pedig nem férhetnek hozzá egymás adataihoz.

 • Tovább

Milyen tipusu tárhely csomagok léteznek?

 Attól függően, hogy milyen weboldalt szeretnénk üzemeltetni, lehetőségünk van különböző tipúsú tárhely csomagok között választani. Egy kisebb forgalommal rendelkező honlapnak, ugyebár kevesebb szerver erőforrásra van szüksége, igy egy olcsóbb csomag is tökéletesen megfelelő lehet a számára.

 • Tovább

Hogyan válasszak tárhelyet?

 A megfelelő tárhely szolgáltató, ill. tárhely csomag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés egy weboldal létrehozásakor. Egy honlap stabil, biztonságos és költséghatékony is kell legyen egyszerre, ami nagy részt a tárhely szolgáltatótól függ. Az sem elhanyagolható tényező, hogy egy szolgáltató mennyire teszi egyszerűvé a felhasználói számára a honlapok létrehozását és karbantartását: milyen webadmin szoftvert használ, van-e automatikus script telepítés, mennyire segítőkészek, stb.

 • Tovább

Olcsó, gyors és megbízható tárhely online vállalkozások számára.

 Gyakran előfordul, hogy egy online vállalkozásnak a tárhely szolgáltató hibájából csökken a profitja.A weboldal forgalom manapság drága dolog, sok pénzbe, és/vagy rengeteg munkába kerül.

 • Tovább

Melyik a legjobb külföldi WebHosting szolgáltató?

A webhosting iparban óriási a konkurencia, nálunk is, de a tengeren túl főleg. A szolgáltatók egymástól eltérő módon alakitották ki tárhely csomagjaikat, más-más az erőségük vagy a gyenge pontjuk, igy kicsit nehéz összehasonlitani őket. Igazából csak az ajánlatokból kiindulva még nem lehet eldönteni azt, hogy egy webhost mennyire jó vagy sem.

 • Tovább

Webtárhelyek leirása

Napjainkban a webtárhely és webszerver iparágban óriási a konkurencia. Egyre több szolgáltató jelenik meg a piacon, itthon is, de Európa és világszerte is egyaránt. Természetesen mindegyik érvényesülni akar, és próbálnak kissé más-más célközönséget kialakítani maguknak, így az ajánlatok, az extra opciók és az árak eltérnek egymástól.

 • Tovább

 • 1
 • 2
 • következő ›
 • utolsó »

Tartalom átvétel